Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 7 чоловік

наказ Верхньограбівницької початкової школи 29.10.2021

Дата: 14 листопада 2021 о 11:57, Оновлено 14 листопада 2021 о 15:16
Автор: Самусь О. І.

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ Верхньограбівницької початкової школи 29.10.2021 №__

Директор початкової школи ______________Д.С.Ряшко

29.10.2021

Інформація про підсумки роботи

у Верхньограбівницькій початковій школі з попередження та профілактики правопорушень, злочинності серед неповнолітніх станом на 29 жовтня 2021 року

Вибір способу поведінки у молодої людини існував завжди, але сьогодні в умовах поширення бездоглядності та безпритульності, пов’язаних із соціальним сирітством, кризою сімейних взаємин, збільшенням числа неблагополучних сімей, послабленням виховної функції сім’ї, вільної пропаганди алкоголю, тютюну, поширення ВІЛ/СНІД та наркоманії, діти складніше піддаються реабілітаційним заходам, часто не прагнуть змінити вироблений стиль життя, а іноді цей вибір зробити непросто і часто він робиться не на користь дитини.

Однак педколективом нашої школи здійснюється комплекс організаційно-практичних заходів, спрямованих на стабілізацію ситуації, попередження і профілактику правопорушень та негативних явищ у дитячому середовищі.

Виховну роботу в школі спрямовано на забезпечення належного виховання підростаючого покоління та дотримання нормативно-правової основи а саме: Конституції України, Законів України „Про освіту", „Про загальну середню освіту", „Про позашкільну освіту", „Про охорону дитинства", „Про попередження насильства в сім'ї", „Про захист суспільної моралі", „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв", Указу Президента України „Про затвердження Комплексних заходів щодо профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей, їх соціальної реабілітації в суспільстві", розпорядження і постанови Кабінету Міністрів України, зокрема, „Про схвалення концепції Державної програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності".

Наказом по школі від _.__.2021 №___ у закладі освіти була створена Рада профілактики правопорушень на засіданнях якої розглядається поведінка учнів «групи ризику», проводиться профілактична робота з дітьми та їх батьками . Головою РП є Савчин М.М., заступник РП – Яким Я.Ю., секретар РП - Самусь О.І., члени РП - Реслер Л. І., Волошин М.В., Ряшко Д.С., Шуфрич Л.І.

Станом на 29 жовтня відбулося одне засідання РП (Протокол №1 від 17 вересня 2021 р.) на якому були розглянуті такі питання:

- Знайомство з Положенням Ради профілактики правопорушень.

Затвердження плану роботи Ради з профілактики правопорушень на 2021-2022 н.р.;

- Розгляд подання класних керівників про постановку на внутрішкільний облік здобувачів освіти;

- Розподіл обов'язків між членами РП;

- Про ознайомлення з нормативними документами щодо профілактики правопорушень.

У рамках циклу заходів із превентивного виховання у Верхньограбівницькій початковій школі був проведений тиждень правових знань (з 04.10. – 08.10. 2021 р.) відповідальність за проведення якого була поставлена на голову РП – Савчин М.М., під час якого проходили наступні заходи:

- Перегляд відеоролика «Кожна дитина має право»;

- Проведення тренінгу «Мої права»;

- Класними керівниками по класах була проведена виховна година «Стоп булінг»;

- Серед учнів 3-4 класів було проведено тестування «Як часто тебе ображають»;

- Проведений конкурс малюнків «Права дитини в малюнках»;

- Єдина виховна година «Права дитини»;

- Виготовлення стіннівки «Діти про свої права»;

- Підготовка та перегляд буклетів «Маркери булінгу».

Під постійним контролем директора та класних керівників знаходиться відвідування закладу освіти здобувачами освіти. Голова РПП щомісячно готує директору звіт по пропусках навчальних занять здобувачами освіти та причини їх відсутності. Дані причини пропусків завжди з'ясовуються, підтримується постійний зв'язок з батьками. Протягом вересня – жовтня класними керівниками були проведені батьківські збори на яких виносились і обговорювались питання про самозахист дітей, як потрібно допомагати дітям, щоб вони вміли себе захистити.

Класними керівниками проводиться робота з попередження негативних проявів серед учнів, а саме: Виховні години: «Стоп булінг», «Знай свої права», «Моя поведінка у конфліктній ситуації» та ін. У школі налагоджене чергування вчителів на перервах згідно графіку.

Голова РПП та класні керівники неодноразово нагадують батькам про відповідальність за неналежне виконання обов’язків по утриманню, вихованню та навчанню неповнолітніх. На даний час у нашому закладі освіти немає учнів, які перебувають на внутрішкільному обліку, але сім'ю Годованець Олени ми можемо охарактеризувати, як сім'ю, яка опинилася у складних сімейних обставинах, а саме: безвідповідальне ставлення матері до виховання дітей, та складні стосунки у родині.

Заходи з попередження правопорушень спрямовані: по-перше, на збереження і розвиток умов, що сприяють здоров’ю, збереженню життя дітей і на попередження несприятливого впливу на нього факторів соціального і природного середовища; по-друге, на виявлення негативних змін в поведінці дитини, що дає можливість також попередити її подальший розвиток; по-третє, на попередження переходу відхилень у поведінці у більш важку стадію.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.